Wie is Glenn Gommers?

Glenn groeide als kind op tussen de paarden. Op zijn 12 jaar reed hij zijn eerste wedstrijd in de Team Penning, en sindsdien is hij gebeten door het cow-work. Hij heeft altijd grote dromen gehad en enorm veel ambitie, wat zich resulteert in de wil tot een leven en werk met de paarden.

In 2015 nam hij deel aan het Wereldkampioenschap Team Penning en Ranch Sorting in Frankrijk. 2 jaar nadien, in 2017, kreeg hij de kans om een jaar in Italië te gaan werken op een trainingsstal voor cow-work. Hij heeft die met beide handen gegrepen, en is sindsdien ook meer en meer wedstrijdervaring gaan opbouwen. Hij leerde van verschillende trainers doorheen Europa en proefde van het werk tussen de paarden. Dat smaakte naar meer.

In 2020 maakte hij een van zijn ambities waar en werd hij zelfstandig trainer in de disciplines reining, working cowhorse, teampenning en ranchsorting. Zijn gevoel voor paarden werd doorheen de jaren alleen maar sterker, wat hem ook een uitstekend trainer maakt om jonge(re) paarden op te starten.

Hoewel een van zijn ambities al waargemaakt is, zit hij niet stil. Zijn doel is om een grotere betekenis te hebben binnen de sport en ook andere ruiters te ondersteunen in hun carrière en ambities. Hij wil de sport promoten als een samenwerking tussen paard en ruiter, en hierin ook (jongere) ruiters helpen om op een paardvriendelijke en correcte manier te werken. Paard en ruiter op één lijn. Great minds think alike.