Eyes on their ears, heart on their soul

Zowel jonge als meer ervaren paarden passen binnen de trainingsmethoden van Glenn. Hij kan het opstarten van een volledig onervaren paard, evenals het oplossen van rijtechnische problemen bij oudere paarden tot het showen op wedstrijd. Ook bij aan- of verkoop kan Glenn ondersteunen.

Glenn traint de paarden 5 à 6 dagen per week. Dit omvat zowel training onder het zadel als grondwerk, telkens ook naar de wensen van de eigenaar. De paarden staan volpension gestald op De Klaeverhoeve, en krijgen dagelijks buitengang. Ook het voedingsschema wordt bepaald in overleg met de eigenaar.

Jonge paarden

Glenn start altijd vanuit het grondwerk. Dit geeft hem de kans om het paard te laten wennen aan hem, alsook om te kijken of het paard mentaal en fysiek al klaar is om de training te starten. Eerlijkheid naar het paard is voor Glenn het belangrijkste. Hij zal daarom nooit starten met trainen als hij zelf vindt dat het paard er nog niet klaar voor is. Hij bespreekt dit telkens met de eigenaar van het paard en zoekt samen naar een aangepast trainingsschema, of stelt de training nog even uit zodat het paard tijd krijgt om eerst verder te ontwikkelen.

Glenn streeft ernaar om het paard op eigen tempo alles aan te leren wat nodig is om te functioneren naast en onder de ruiter. Hij neemt hiervoor voldoende tijd zodat hij elk paard het geduld kan geven dat ze verdienen. Een paard onthoudt het best en het snelst als hij/zij ook snapt wat er verwacht wordt: you can't make them do it, you have to teach them.

Paarden met ervaring

Glenn luistert steeds naar de vraag van de eigenaar en koppelt dit dan terug met zijn eerste gevoel bij het paard. Hij start ook bij deze paarden vanuit het grondwerk zodat hij de kans krijgt het verhaal van het paard mee te krijgen. Vaak is het door vroegere gebeurtenissen of misverstanden dat een paard verward kan raken in het opleidingsproces. Dit is een heel andere invalshoek dan het opleren van een jong paard. Glenn baseert zich op het ongedwongen rijden van het paard in zijn/haar natuurlijk evenwicht, om dan het paard te leren om in balans de ruiter optimaal te dragen. Elk paard is anders in bouw en mindset, en dit dient gerespecteerd te worden. Glenn zet het paard steeds op de eerste plaats, en zal dan ook altijd luisteren naar wat hij/zij nodig heeft. Ook na de training zorgt hij ervoor dat paard en ruiter opgevolgd worden in hun samenwerking.